1 april 2010





1 april, Savannaketh
Efter gårdagens Tuk-tuk rutt blev det en Whiskeykväll. Lugnt och fint. En del tror säkert att det enda vi gör är att dricka alkohol, men för att lugna er (framförallt morsan och farsan) så dricker vi betydligt mindre här än ”hemma” i Sverige. Helt säkert, promise. Ölen dricks nu endast med is. Innebär att en stor BeerLao räcker i evigheter. Det funkar inte att kröka i denna värme. De två sista dagarna har det varit jäkligt varmt. Idag gick vi en förmiddagspromenad i den gamla staden. Efter någon timme var vi helt slut. Hem för en snabbdusch och klädbyte. En Tuk-Tuk till Bon Café, ett västerländskt ställe med pizza, pasta och stekar med mera. Vi käkade en pizza och drack två BeerLao och S avslutade med en Cappucino. Kostade 103 000 kip. I Bath 404. I Svenska pengar tror jag att det blir 92 kronor. Måste nog backa på vårt tidigare uppgivna rumspris och 48 kronor. Rummet kostar 80 000 kip och vad det blir i svenska pengar orkar jag inte räkna ut. Kanske 8x9=72 kr?

Kippengarna bara seglar i väg. 50 000 lapparna delas ut här och där. För att få något grepp om vad pengarna går till så började vi idag titta på hur vi ligger till i budgeten. Växlade pengar för andra gången idag och 5000 bath till 1 295 600. I svenska pengar ca 1250 kr. Vår budget är 300 skr per person och dag. Alltså 600 skr. Det innebär att miljonen plus lite till är två och en kvarts dag. Vi har alltså gjort av med ca 1 300 000 sen i lördags inkluderat två tuktukturer? Fattar ingenting. Vi gör inte av med så mycket på boende, mat och dryck som man skulle kunna tro. Det bara känns så.

Svårt att komma loss med fotandet. Kommer inte tillräckligt nära inpå. För lite kontakt med människor, för lite Pi Ma Lao kanske? Kommer säkert.

I morgon Pakse. Kanske. Har en timme och nitton minuter kvar på min uppkoppling. Måste göra av med dem innan vi åker. Fyra timmar för 10 000 kip. Efter Pakse några dagar i Appapeua och därefter Dong Kong (eller Hong), alltså ön som ligger alldeles intill Don Det. Dags att träffa människorna i fiskarbyn. Kommer de känna igen oss? Kommer de ta emot oss på samma sätt som för två år sen? Vem vet?

Bilder från Savannaketh, boendet och även bild för alla fläktälskare!

Så är det!

6 kommentarer:

filipvonka sa...

Meh! är ni där nu igen?

Jag ska iaf få lite avkoppling snart. En veckas skidsemester.

Karl-Evert sa...

Hej och tack för bloggen med utmärkta bilder jag tycker att de är nära, unga människor iår också, är det så att de äldre inte syns där i norr heller som det var ifjol i söder.Har ni försökt med skype någon gång från Laos? Jag för min del är inte orolig för att ni dricker för mycket och tycker att det är bra om det blir mindre än det blir hemma när ni är på resande fot.Idag ska vi till Lise på eftermiddagen vi ska hämta upp Johan på vägen, Sofia jobbar, firas påsken i dessa länder i Asien? Jag önskar Glad Påsk.
kep

Anonym sa...

Fint att jag inte behöver vara orolig. Kan berätta att lillen Anders Eklund avled inatt. M.M

Karl-Evert sa...

12000 kip är ca 10;- skr,
100 Bath är något över 20:- så rummet kostade 67:- enl. växelkursen här i SW
Kep

Anonym sa...

Filip:
Jojo, så är det. Det är helt okej och jag önskar dig en god skidvecka. Ha det!
/Perra

KEP:
Vi är väl mer söderut i år än förra året. Nu är vi i Pakse som verkligen är söderut. Förra året var vi norra Laos. Ja, så är det att de äldre inte syns eller möjligen är det så att man inte blir så gammal i Laos? Generelltfiras ingen påsk i dessa länder, möjligen firas det av de som är kristna. Finns ju en katolska kyrkor här och där.
/Perra o Sonja

M.M:
Bra att du inte är orolig. Jaja, nu har även Lillen gått bort. Så är det ibland. Tydligen fanns det hjärtproblem i hans släkt (enligt tidningarna), men inte helt okänt att han också boosade på rätt bra.

/P o S

Anonym sa...

Kep:
Jo, då stämmer nog beräkningarna. Jag går ju efter vad vi har fått köpa bathen för. Nu bor vi på Pakse hotel för 240 000 kip per natt. Ca 216 kronor, lite för dyrt. Men Tavee kostar ju 700 bath per natt och detta är lyxigt med frukost. Tyvärr väldigt segt internet eller Wi-fi (på rummet). Ska kolla i lobbyn om det är så att vi möjligen kan Skypa?